Κ

Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Γιάννουλης Λάρισας της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης & Τυρνάβου

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Η Παναγία μας η Οδηγήτρια - Προστάτρια της ενορίας μας


Παλαιά θαυματουργή Εικόνα,αγιογραφημένη το 1700 στην Κωνσταντινούπολη για την παραθαλάσσια περιοχή του Κούμπαο,7 χιλ. από την Ραιδεστό.  
Την φέρανε  οι κάτοικοι με τον διωγμό του 1922 μαζί με άλλες Εικόνες κρυμμένες μέσα σε πόρτες και παράθυρα για να μην τις δούνε οι Τούρκοι. Την βάψανε κιόλας για να μην φαίνεται η αξία της και την δώσανε το προσωνύμιο  ΕΛΕΟΥΣΑ. 
Με την εγκατάσταση των προσφύγων στην χώρα μας, αρκετοί έφτασαν  στην Γιάννουλη όπου με την βοήθεια του κράτους φτιάξανε σπίτια και προσπάθησαν να ξαναχτίσουν τις ζωές τους. Χτίσανε και έναν Ναό του Αγίου Γεωργίου, στον χώρο που βρίσκεται το παρεκκλήσιο του Αγίου Παντελεήμονα, και τοποθέτησαν εκεί τις παλαιές Εικόνες. 
Με το χτίσιμο του νέου Ναού του Αγίου Γεωργίου, ο παλαιός γκρεμίστηκε και οι Εικόνες  τοποθετήθηκαν στο καμπαναριό του νέου Ναού. Το έτος 2006-2007 η Εικόνα της Παναγίας συντηρήθηκε και αποκαλύφθηκε η ιστορική της αξία και το πραγματικό της όνομα ΟΔΗΓΗΤΡΙΑ. Από τότε βρίσκεται στον Ναό του Αγίου Γεωργίου για να την προσκυνούν οι πιστοί και να εκζητούν την χάρι της.
Η τιμή της εορτάζεται πανηγυρικά στην Ενορία μας στις 20 Ιουνίου τελώντας Λατρευτικές τελετές και κάθε πρώτη Πέμπτη κάθε μήνα το απόγευμα  διαβάζεται η Ιερά της Παράκληση όπως ακριβώς τελείται στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος του Αγίου Όρους που βρίσκεται η πρώτη Ιερά Εικόνα της Παναγίας Οδηγήτριας. 
 Η Παναγία μας η Οδηγήτρια ευχόμαστε να ευλογεί όλον τον κόσμο και να χαρίζει ελπίδα και παρηγοριά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου