Κ

Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Γιάννουλης Λάρισας της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης & Τυρνάβου

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Εορτάζει η Παναγία μας η Οδηγήτρια

Με ιδιαίτερη Λαμπρότητα και με δέος η Ενορία μας θα εορτάσει τα Θαυμάσια της Υπεραγίας Θεοτόκου της και Οδηγήτριας, της προσφυγικής Ιεράς Εικόνας από το Κούμπαο της Ανατολικής Θράκης που με τον διωγμό του 1922 ήρθε στην περιοχή της Γιάννουλης και στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου. Η Εικόνα είναι Βυζαντινής τεχνοτροπίας του 17ου αιώνα, αγιογραφημένη στην Κωνσταντινούπολη.
 Στις 20 Ιουνίου κάθε χρόνο τιμούμε το τίμιο Πρόσωπό Της τελώντας Ιερές Ακολουθίες στην χάρη Της.
***************************************************
 Την Τρίτη 16 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα,στην αίθουσα του Πνευματικού και Νεανικού Κέντρου, θα λάβει χώρα μια εκδήλωση-Γιορτή λήξης της Σχολής Γονέων της Ενορίας μας "ΠΡΑΞΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ"με παρουσίαση των πεπραγμένων της χρονιάς, με κέρασμα σπιτικών εδεσμάτων,απόδοση παραδοσιακών τραγουδιών από την χορωδία του Μορφωτικού Συλλόγου Γιάννουλης και λαχειοφόρο με πολλά δώρα προς ενίσχυση του Φιλανθρωπικού έργου της Ενορίας.
Την Πέμπτη 18 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα, θα τελεστεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, ο Εσπερινός και η Παράκληση της Παναγίας της Οδηγήτριας, όπως τελείται στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος του Αγίου Όρους.
Την Παρασκευή 19 Ιουνίου, στις 7:30 το απόγευμα,θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με Αρτοκλασία και Θείο Κήρυγμα.
Το Σάββατο 20 Ιουνίου από της 7:30 το πρωί, θα τελεστεί ο όρθρος και η Θεία Λειτουργία με Αρτοκλασία και Θείο Κήρυγμα.

Τις ημέρες των λατρευτικών εκδηλώσεων θα εκτεθούν σε προσκύνηση Ιερά Λείψανα Αγίων που βρίσκονται στον Ιερό Ναό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου