Κ

Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Γιάννουλης Λάρισας της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης & Τυρνάβου

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Η Ύψωσις του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στην Ενορία μας.

Η Μεγάλη Εορτή της Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, εορτάστηκε με την δέουσα λαμπρότητα στην Ενορία μας τη 14η Σεπτεμβρίου. Οι πιστοί είχαν την μεγάλη ευλογία να προσκυνήσουν μικρό απότμημα του Τιμίου Σταυρού το οποίο βρίσκεται μόνιμα στον Ιερό μας Ναό.
   Η λαμπρότητα της ημέρας ολοκληρώθηκε με την ευλογημένη παρουσία του Δικαίου της Ιεράς Σκήτης του Αγίου Ανδρέα Αγίου Όρους και προηγουμένου της Ιεράς Μονής Φιλοθέου Αγίου Όρους, Γέροντος Εφραίμ, οποίος διερχόμενος από την Πόλη της Λάρισας σταμάτησε στην Ενορία μας, συμπροσευχήθηκε στο Ιερό Βήμα, κοινώνησε των Αχράντων Μυστηρίων και στο τέλος της Λατρευτικής Συνάξεως ομίλησε στους ευσεβείς Χριστιανούς. 
Ο Γέροντας Εφραίμ, με την μοναδικότητα των λόγων του, ομίλησε και ανέλυσε τους δύο Σταυρούς στην ζωή του πιστού, τον Έναν και μοναδικό Σταυρό του Χριστού μας που προσκυνάται από τους Ορθοδόξους Χριστιανούς και που σύμφωνα με την παράδοση λίγο πριν την Δευτέρα Παρουσία ,όλα τα τμήματα του Σταυρού θα ενωθούν και θα έλθει εν πλήρη Δόξη ο Βασιλέυς της Δόξης και για τον νοητό Σταυρό του Ορθοδόξου Χριστιανού που του χαρίζει το εισητήριο για τον Παράδεισο. Δεν νοείται Χριστιανός χωρίς Σταυρό,τόνισε ο γέροντας,διότι η ζωή του ανθρώπου που θέλει να είναι μαζί με τον Χριστό, είναι ζωή Μαρτυρίου,ζωή Σταυρική, ζωή αίματος,αίματος λυτρωτικού. Ο Κύριος μας προσκαλεί στην αιώνια ζωή σηκώνοντας ο καθένας τον δικό του Σταυρό και αυτός ο αγώνας θα ολοκληρωθεί στο τέλος του κόσμού. Τέλος ευχήθηκε σε όλους ,ο Σταυρός να είναι οδηγός και καθοδηγητής σε όλους και μετέφερε δια του Ιερέως της Ενορίας μας, τα σεβάσματα στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιγνάτιο.








Ο Τίμιος και Ζωοποιός Σταυρός να  σκεπάζει και Αγιάζει όλους μας. 

1 σχόλιο:

  1. Eίναι μοσχοβολιά και κάτι περισσότερο ο Σταυρός που ανθοφορεί βασιλικό μέσα στην άπλα τ' ουρανού.
    Κι είναι πριν απ' όλα μια ηδονή μυστηριώδες κι υψηλή
    που πλέκεται με των σύννεφων την αρχιτεκτονική.
    Και γεννά μέσα στην ψυχή εκείνου, την ατέλειωτη Θεία εναλλαγή
    που δεν κουράζει και πάνω απ' όλα φεγγοβολεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή