Κ

Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Γιάννουλης Λάρισας της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης & Τυρνάβου

Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ


Την προσευχή δεν μπορεί κανένας να στην διδάξει, την μαθαίνεις μόνος σου και την ομορφιά της προσευχής και τα αποτελέσματα της προσευχής. Ότι και να σου πει ο άλλος, θα είναι λόγια πού σου λέει κάποιος άλλος.
 Όταν ζήσεις όμως κάτι εσύ προσωπικά τα ξέρεις από πρώτο χέρι. Κανείς δεν σου μαθαίνει πως να προσεύχεσαι, όπως κανείς δεν σου μαθαίνει πως να βλέπεις, πως να ακούς. Ξέρεις βλέποντας και ακούγοντας και ξέρεις τι ομορφιά έχει το να βλέπεις όταν βλέπεις. Όταν κλείνεις τα μάτια σου, ξέρεις πόσο άσχημα είναι να μην βλέπεις.
 Έτσι και με την προσευχή.

 Αρχίστε να προσεύχεστε και η ίδια η προσευχή, το ίδιο το «Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησον με», θα σας διδάξει. Δεν είναι πέντε τυχαίες λέξεις.

Θα κάτσεις το βράδυ, θα προσπαθήσεις να πεις «Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησον με» με καθαρό το μυαλό. Έ, τότε θα σου έρθει στο μυαλό αμέσως με ποιόν τσακώθηκες την ημέρα, τι σου είπε και τι τού είπες, και αμέσως θα καταλάβεις ότι εάν θέλεις να λες προσευχή σωστή, δεν θα πρέπει να μνησικακείς, να θυμάσαι κάτι κακό. Θα κάτσεις το βράδυ να πεις «Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησον με» και αμέσως θα καταλάβεις ότι, εάν θέλεις να λες προσευχή καθαρή, θα πρέπει να διακατέχεσαι και από το βαθύ συναίσθημα της αγάπης, της αγάπης για τον Θεό,για τον πλησίον για όλα, έτσι όπως  δίδαξε και μαρτύρησε ο Χριστός μας...από ΑΓΑΠΗ!! 

 Η ίδια η προσευχή θα σε διδάξει και πως να ζεις.
Όταν αρχίσεις να λες «Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησον με», δεν θα αλλάξει μόνο η σκέψη σου αλλά θα αλλάξει και ο τρόπος πού ζεις.

Γι' αυτό ξεκινήστε από την άλφα-βήτα για να καταλήξετε εκεί πού θέλετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου